STATE OF FASHION

State of Fashion is een internationaal modeplatform waar alternatieven voor het huidige modesysteem een podium krijgen, dat kritisch reflecteert op de mode-industrie en haar gebruiker. Ze biedt een podium voor innovatie, geeft ruimte aan discussie, brengt makers, industrie en eindgebruikers met elkaar in contact met de vraag: hoe mode een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

State of Fashion 2024: Ties that Bind brengt creatieve praktijken in mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze gedecentraliseerde State of Fashion editie, samengesteld door Louise Bennetts en Rachel Dedman in samenwerking met Sunny Dolat, Kallol Datta en Hanayrá Negreiros, vindt plaats in Arnhem, Nairobi, Bengaluru en São Paulo. Ties that Bind onderzoekt de complexiteit van traditie, de kracht van oorspronkelijke kennis, en het politieke potentieel van kleding.

De hoofdlocatie voor State of Fashion is het Rembrandt theater, daarnaast is er een expositie bij Rozet en bij Museum Arnhem.

Kijk voor het gehele programma en tickets op: https://stateoffashion.org/nl/biennale-2024/