Poster Nacht van de Mode Modekwartier Arnhem 2024 Underland

NACHT VAN DE MODE 2024

Het jaarlijkse event Nacht van de Mode vindt dit jaar op zaterdag 8 juni plaats in Modekwartier Arnhem.

In de vooravond zal de nadruk liggen op de creatieve ondernemers, bij de mode en design in de wijk, de ambachten van de ondernemers en mens achter die creatieve producten. Zij mogen in de spotlight staan. Later op de avond is er uiteraard ruimte voor muziek, feest en een hapje en een drankje bij de vele gezellige horeca gelegenheden in de wijk.

Het thema wat de werkgroep gekozen heeft voor 2024 is als volgt: 

‘Alice in wonderland, underland, droomwereld, dromen, utopie, niemandsland.
Als je verdwaalt, vind je vaak meer dan je zocht.’

‘Underland’, een beneden wereld, reizen in de diepe tijd, een epische verkenning van onderaardse ruimte in de mythologie. Wat zit er onder een ontwerp, wat zit er achter het idee van een ontwerp en zijn of haar maker.

Het Modekwartier nodigt Arnhem uit om te dwalen door een wereld waar de verbeelding regeert. Tijdens Nacht van de Mode zal een poort geopend worden naar alternatieve werkelijkheden, naar droomwerelden waar andere wetten gelden, naar sferen waar vormen niet langer vast liggen, naar plekken waar je vindt wat je nooit zocht. Je wordt er niet op je wenken bediend, maar het zal je aan niets ontbreken.

Nacht van de Mode is onderdeel van de Juni Mode Maand, waarbij de hoofdlocatie van State of Fashion zich aan de ‘poort’ van het Modekwartier bevindt, het Rembrandt Theater. 

PROGRAMMA NACHT VAN DE MODE

18.00 – 00.00 uur
Met om 19.00u een opening bij Zuijders / de Bakbar

BLOK Zuid, Sonsbeeksingel & Begin Klarendalseweg

Arnhems klei & glazuurwinkel, Sonsbeeksingel/Hommelsweg 2
Motto: Hoe leuk gebakken klei kan zijn! Wat? Demonstraties pottenbakken op de draaischijf. Verkoop uit de collectie Arnhems keramiek atelier van ontwerper Esther van Groeningen en een doorlopende mogelijkheid om iets te maken uit klei. Open tijdens NVDM tot 23.00 uur.

Botma en van Bennekom, Sonsbeeksingel 96
Kom tijdens nacht van de mode de sfeer opsnuiven in de winkel van BOTMA & van BENNEKOM: met muziek, heel veel bubbels én een speciaal gemaakte “underland zeep”

Modeshow Froufrou’s x Hannah Foodbar x Izzi Label
Hannah Foodbar organiseert dit jaar tijdens de Nacht van de MODE een modeshow in samenwerking met vintage winkel Froufrou’s en Izzi label van de ontwerpster Inez Aline de Jong. Onder het genot van een hapje & drankje kun je binnen en op het terras van Hannah Foodbar genieten van de inspirerende modeshow. De modellen lopen daarna door tot het eerste gedeelte van de Sonsbeeksingel, richting Froufrou’s. Na de modeshow loop je binnen bij Froufrou’s in hun holografische vintage wereld waar je de tofste vintage outfits bij elkaar shopt maar ook de prachtige kledingstukken van Izzi Label kan vinden.
Reserveren voor de modeshow bij Hannah Foodbar kan via 06-2121450, instagram of loop gezellig bij ze binnen.
Locatie modeshow: Hannah Foodbar (Hommelseweg 43) tot en met Sonsbeeksingel 117
Froufrou’s: Sonsbeeksingel 102A
Tijdstip: De modellen showen om 19.00 en om 20.30 in Hannah Foodbar en lopen een paar minuten later door naar de Sonsbeeksingel.

CLAU-D, Menlook en MARCK &MO, Sonsbeeksingel 106 en 107
Modeshow op de prachtige Sonsbeeksingel! Deze drie labels geven een gezamenlijke spetterende modeshow, hiermee laten zij hun nieuwe collecties zien. Betreed de catwalk van de mode en laat je verrassen door unieke designs en trendsettende looks. Handmade dameskleding van CLAU-D, handmade design tassen van Marck & Mo en de herencollectie van Menlook met kleurrijke overhemden en handmade design t-shirts van no106. Laat je deze Nacht vd Mode creatief inspireren! Showtime: 19.30 – 20.15 – 21.00

Merel de Mode, Sonbeeksingel 116,
Grow up baby! Treed binnen in de wereld van een baby, waarin alles gigantisch groot is.

WOLF BOOKS X CAPS LOCK, Sonsbeeksingel 117 X Klarendalseweg 1
12.00 – 00.00 Evenement zeefdrukken: 16.00 – 20.00 @capslock__arnhem @wolf__books
Naast hun reguliere aanbod in de winkels zullen WOLF BOOKS en CAPS LOCK samen een workshop organiseren. Bij hen op de stoep, in de zon, kan je je eigen T-shirt, tas, poster, broek, schoenen of pet zeefdrukken. Voor de deur vind je een live-zeefdruk-werkplaats waar je een print kan kiezen en drukken voor € 15. Je wordt hierbij geassisteerd! Neem vooral je eigen product mee dat een opfrissertje kan gebruiken of koop ter plaatse een linnen tasje. Er is keuze uit twee prints.

Atelier Victor Tijssen, Klarendalseweg 527a
Van 12.00 – 16.00 en 18.00 – 23.00 uur
UNDERLAND X HANDGEMAAKT DROOMSIERAAD De deur is open bij Atelier Victor Tijssen: de plek waar persoonlijke sieraden en de ambacht van goudsmeden elkaar ontmoeten. Jouw outfit wordt er compleet tijdens de Nacht van de Mode. Exclusief verkrijgbaar is een T-shirt in gelimiteerde oplage, een samenwerking met Sterke Vrouw uit Arnhem.

galerie-gang, Klarendalseweg 526
Van 11.00 – 17.00 en 18.00 – 00.00 uur
KUNST X PRE-LOVED MANNENMODE De mannen van galerie-gang hebben een goede smaak. Naast de collectie hedendaagse kunst is er tijdens Nacht van de Mode pre-loved mannenmode van grote en kleine labels. Sla je slag! galerie-gang is een kleine en informele galerie in de creatieve hub van het Arnhemse Modekwartier. Kunstenaar John Ebben en communicatiestrateeg Evert Burggrave presenteren er goede kunst voor vriendelijke prijzen.
openingstijden tijdens Juni Modemaand: vrijdag 13 – 17 uur & zaterdag 11 – 17 uur

Atelier Judith van den Berg, Klarendalseweg 525
De geur van leer komt je tegemoet, je hoort de machines ratelen. Atelier Judith van den Berg is een atelier voor handgemaakte leren tassen en accessoires in tijdloos minimalistisch design. Tijdens Nacht van de Mode neem je een kijkje in het atelier.

Parkeerplaats tegenover galerie-gang naast Klarendalseweg 8
www.nvanbunningen.com @nvanbunningen
Tijdens Nacht van de Mode verrijst ‘End of an Era’. Dit metalen beeld van 4 meter hoog is ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaar Niels van Bunningen. Bewonder dit wonderlijke wezen dat voor een nacht is te zien. De perfecte plek voor jouw selfie!

Debbie Wijskamp, Klarendalseweg 32
Product ontwerper en (papier)kunstenaar Debbie Wijskamp laat zich inspireren door alledaagse voorwerpen en materialen en verlegt de grenzen van materialen voor onder andere meubels en kunstobjecten. Veel van haar werk is gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen, en ze heeft een bijzondere interesse in het werken met papier. Tijdens de Nacht van de Mode kun je onder andere haar eigen ontwerpen en het werk van een aantal andere kunstenaars komen bewonderen. Wil je zelf graag eens werken met papier? Debbie vertelt je met liefde over de inspirerende workshops die je kunt volgen in haar atelier.

Pickle de Winkel, Klarendalseweg 34
Geniet op het terras van een hapje en drankje en het bandje ‘de nieuwe galukken’. Ze zullen wat extra heerlijke eet verrassingen hebben. Welkom bij Betsie en Eva.

Plaatsmaken, Klarendalseweg 82A
Plaatsmaken is een officiële locatie van State of Fashion. We programmeren inloop zeefdruk workshops die onderdeel zijn van het werk van Farah Fayad, waarin publiek t-shirts door ons kan laten bedrukken met ontwerpen van deelnemers aan STOF. Dat doen we vier keer in Rozet en vier keer bij Plaatsmaken. Daarnaast openen we tijdens de Nacht van de Mode de tentoonstelling van Mounira al Solh en Asha Karami. Mounira is daarnaast ook deelnemer in de ‘grote’ tentoonstelling van STOF. 

MODE INCUBATOR, Sonsbeeksingel 147
Aan de rand van het Modekwartier zit het unieke verzamelpand MODE INC aan de Sonsbeeksingel 147. Elk atelier heeft zijn eigen ondernemer. Maar onze parel is de grote gezamenlijke zaal. Tijdens de Nacht van de Mode wordt deze parel omgetoverd tot een ‘Speakers Corner’. Om de beurt beklimt één van de ontwerpers/makers zijn kistje voor een gepassioneerde introductie van zijn/haar werk. Ze nemen je mee in hun wereld. Komt dat zien, komt dat zien!!! Er zijn 3 rondes van ca 15 min. Om 19.30u, 20.30u en 21.30u.

Wie zijn wij?
– Aarden
De eerste kleding coöperatie zonder winstoogmerk, waar je als lid je kleding koopt tegen inkoopsprijs. Voor zakelijke, feestelijke én smart casual kleding. Zowel voor de man als vrouw en eenieder in het spectrum van genderidentiteit.
– Ivo de Kok Photography
Meester van het licht binnen de fashion, hair and beauty industry
– LOES
Loes is een creatieve duizendpoot die ontwerpt, verzamelt, maakt en repareert. “LOES maakt er wat van”. Ze geeft afgedankte interieur- en fashionitems een nieuwe eigentijdse waarde.
– Naakt met Eva
Rituele Vieringen for love & selflove
– De blauwe maandag
Een tattoo shop die staat voor openheid, eerlijkheid en gezelligheid. Door te luisteren naar jou en die wensen te combineren met onze professionele en artistieke blik, komen wij samen tot het mooiste ontwerp.

Architecten -hub met:
– Li-Z architectuur
Li-Z architectuur heeft een neus voor puurheid. Haar ontwerpen komen met zorg en aandacht voor opdrachtgever en natuur tot stand. Bij voorkeur zo duurzaam mogelijk.
-Buro 11, architectuur & interieur
Eigenzinnige en tijdloze renovaties met een vleugje humor. Buro11 verzorgt al ruim 20 jaar het hele traject, van ontwerp t/m oplevering. Voor particulieren én kleinschalige ondernemingen.
– Studio Sipaan
Gepersonaliseerde interieurontwerpen, waarbij karakter wordt toegevoegd door middel van hergebruik, vintage en retro elementen.
– Gewoon Lana
Een interieurbureau dat de mens centraal stelt bij het ontwerpen van ruimtes door middel van praktische en verrassende oplossingen, met een groen randje.

Mis je de sprekers? Geen nood. De MODE INC is de hele avond open. Je bent welkom om binnen te wandelen. Kom lekker shoppen, kennis te maken met ons, ons werk en onze geweldig werkplek.

BLOK midden, Klarendalseweg

Molen de Kroon, Klarendalseweg 82
Majorie ter Heurne exposeert op de 1e verdieping van de Molen. Zij maakt kunst met en op verschillende materialen. Eén daarvan is textiel en daarom is het op de NACHT VAN DE MODE mogelijk om op de foto te gaan in een overhemd of jurk met daarop werk van Marjorie. Een leuke herinnering aan NACHT VAN DE MODE!

ABC Libertas, Klarendalseweg 477
Bij ABC Libertas gaan ze weer een fijn dansje doen in de steeg, Allée on Danse, net als voorgaande jaren. Dit jaar vanaf 21.30 uur.

Van Dennis/ Side -B
Op 08-06-1996 werd een █████████ ontdekt onder ██████████, gebruikt door SIDE-
B voor het █████████ van geavanceerde S-tier materialen. █████████
experimenteren met UV-lichtgevoelige █████████████ van couch co-op game-
apparatuur ██████████████████. Op 08-06-2024 ███████████

Begane grond x Leron Leonardus, Klarendalseweg 476
The Upperclass in die underland
Begane Grond is een samenwerking aangegaan met Leron, een student van Hogeschool
voor de kunsten Utrecht. Voor dit weelderige feest heeft Leron zijn visie op dit magische thema losgelaten, in opdracht
van Mirte Engelhard en Annet Veerbeek. In het shop in shop warenhuis van Mirte en Annet wordt tevens het zeepje verkocht, die ze
samen met Botma & van Bennekom hebben ontwikkeld voor Nacht van de Mode.

STUDIO-LOLANG, Klarendalseweg 456/457
Kom naar STUDIO-LOLANG tijdens Nacht van de Mode!  Open vanaf 19:00 uur.
Geniet van een kleine vintage- en tweedehandskledingmarkt. In de “Huiskamer”
Livemuziek door Elastic Time Travellers, soulvolle blues, rock, funky.
“De Kijkdoos” in de kapperszaak. Band begint te spelen om 21:30 uur.
Mis deze fantastische avond vol mode, muziek en plezier bij STUDIO-LOLANG niet! Zie je daar!

tishoo – *Tishoo X Laura Casas Valle, Klarendalseweg 103
Het modemerk Tishoo en kunstenaar Laura Casas Valle slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking. Een kleine tentoonstelling zal de ambachtelijke ets-techniek van Laura Casas Valle belichten en wordt vertaald naar stof door Tishoo. De focus ligt op eerlijkheid, vakmanschap en de grenzen van mode en kunst verleggen. Naast eigen stukken zijn er een aantal items ontwikkeld met een verfrissende kijk op textielkunst en het vertellen van verhalen door stof. Een viering van de verbindende kracht van kunst en mode, en een eerbetoon aan de unieke visie en samenwerking tussen twee creatieve geesten.

bijKlaas, Klarendalsweg 109
Expositie’s – Kunstroute Kleurendal
Onderdeel Wandel Expositie door Klarendal.
Naar de Treinen: De expositie van Wat Kleins te bewonderen in de galerij bijKlaas.

Rijn Ijssel, Kapelplein
Studenten van de afdeling Grime ronden hun examen af tijdens Nacht van de Mode, op de
Kapel tegenover de Barbershop. Een 5 tal studenten zal op 10 modellen in totaal hun kunsten vertonen.

BLOK Noord – Klarendalseweg bovenaan

WONDERLAND 

Eva Luna en Armoise, Klarendalseweg 442
Presentatie rouwcollectie – mediterrane begrafenisrituelen en Fayoum mummieportretten

21:00 levende modellen
22.30 Catwalk

LIJOU, Klarendalseweg 440
MY OWN MYSTICAL WORLD: een Pop-Up met verschillende kunstenaressen, vintage en dromerige lingerie.
Tijdens nacht van de mode: 16:00 – 24:00

Live muziek bij Zuijders & Bakbar, Klarendalseweg 123

Meubelstoffeerderij Bonte, Klarendalseweg 136
Een expositie van een echte wonderland bank, gemaakt van rest materialen.

Stephen Tjon, Atelier Esté, Klarendalseweg 370
Zijn Sieraden Design Atelier heeft als thema ‘East meets West’: strak westers sieraadontwerpen tegenover de meer organische styling van ‘oosterse’ beeldentaal. Naast de collectie van Atelier eSTé is werk te bewonderen van enkele ‘aan de weg timmerende’ Nederlandse sieraadontwerpers en goudsmeden.

Studio Elsien Gringhuis, Klarendalseweg 182
Grote stock/sample sale tijdens Nacht van de Mode.

Kaappie, Klarendalseweg 178
De kaappers van kaappie zijn altijd opzoek naar verborgen schatten waar ze nieuw leven in blazen. De producten van kaappie (o.a. tassen, kussens, armbanden, lampen, klein meubilair) worden met de hand gemaakt van gebruikte en/of restmaterialen en zijn te koop in de winkel. Door te werken met materiaal dat als ‘waardeloos’ wordt beschouwd en daar weer een ‘waardevol’ product van te maken hopen ze mensen te inspireren anders naar ‘afval’ te kijken. Kom tijdens de Nacht vd Mode ouderwets plaatjes draaien bij kaappie en laat je inspireren!

ALIET MOES • SILVY TEN BROEKE • ZOË ZITA
Op Klarendalseweg 175 openen voor het eerst de deuren van de collectieve winkel & ateliers.
Daarbij wordt de film “Falling into Place” van Zoë Zita en Flip Kwakkel vertoond en is er een expositie van de drie modeontwerpers in de winkeltuin.