NACHT VAN DE MODE 2024

Het jaarlijkse event Nacht van de Mode vindt in 2024 op zaterdag 8 juni plaats in Modekwartier Arnhem.

In de vooravond zal de nadruk liggen op de creatieve ondernemers, bij de mode en design in de wijk, de ambachten van de ondernemers en mens achter die creatieve producten. Zij mogen in de spotlight staan.
Later op de avond is er uiteraard ruimte voor muziek, feest en een hapje en een drankje bij de vele gezellige horeca gelegenheden in de wijk.

Het thema wat de werkgroep gekozen heeft voor 2024 is als volgt: 

‘Alice in wonderland, underland, droomwereld, dromen, utopie, niemandsland.
Als je verdwaalt, vind je vaak meer dan je zocht.’

‘Underland’, een beneden wereld, reizen in de diepe tijd, een epische verkenning van onderaardse ruimte in de mythologie. Wat zit er onder een ontwerp, wat zit er achter het idee van een ontwerp en zijn of haar maker.

Het Modekwartier nodigt Arnhem uit om te dwalen door een wereld waar de verbeelding regeert. Tijdens Nacht van de Mode zal een poort geopend worden naar alternatieve werkelijkheden, naar droomwerelden waar andere wetten gelden, naar sferen waar vormen niet langer vast liggen, naar plekken waar je vindt wat je nooit zocht. Je wordt er niet op je wenken bediend, maar het zal je aan niets ontbreken.

Nacht van de Mode is onderdeel van de Juni Mode Maand, waarbij de hoofdlocatie van State of Fashion zich aan de ‘poort’ van het Modekwartier bevindt, het Rembrandt Theater.