ONDERNEMEN IN ‘T MODEKWARTIER

Over DOCKS

DOCKS staat voor Durven Ondernemen Centraal Klarendal & St. Marten. Onze leden zijn ondernemers die in deze wijken zijn gevestigd met een eigen bedrijf. Dit zijn voor een groot deel creatieve en ambachtelijke bedrijven die zelf hun eigen producten bedenken, ontwerpen en maken. Maar ook andere ondernemers zijn meer dan welkom! Samen versterken we de wijk en komen we op voor de belangen van de ondernemers.
Wat vinden wij als DOCKS belangrijk?
• Versterking Ondernemerschap. 
Ondernemers op alle fronten helpen door hen met raad en daad bij te staan en te versterken als ondernemer. Maar ook door het samenwerken als ondernemers onder elkaar te bevorderen.
• Marketing Modekwartier. 
Het Modekwartier is hèt gebied voor bijzondere mode- en designwinkels, ateliers, creatieve en ambachtelijke ondernemers.
Wij zien het als onze taak om dit naar buiten toe uit te dragen. Het Modekwartier op de kaart te zetten in zowel Nederland als  daarbuiten.
•Leefbaarheid
. Een leefbare en veilige wijk draagt bij aan een goed ondernemersklimaat en omgekeerd. Daarom werken wij samen met bewonersorganisaties, teams leefomgeving en de gemeente Arnhem.
•Evenementen. 
Met enige regelmaat worden in het Modekwartier evenementen georganiseerd. De Nacht van de Mode, jaarlijks op de tweede zaterdag in juni,  is uitgegroeid tot een omvangrijk evenement dat bezoekers van heinde en ver naar de wijk brengt. Als DOCKS ondersteunen we in de organisatie van deze evenementen.
Wat is onze missie?

DOCKS verbindt, versterkt en ondersteunt haar leden middels praktische dienstverlening, netwerkbijeenkomsten en evenementen.
 DOCKS wil dat haar leden, de ondernemers in Klarendal & St. Marten, zich ontwikkelen in kwaliteit en economisch groeien.
 DOCKS wil verbinding leggen tussen de diverse soorten ondernemingen en zo meerwaarde creëren voor allemaal.  DOCKS wil een positieve bijdrage leveren aan de wijkeconomie maar ook aan de leefbaarheid van de wijk en de relatie met haar bewoners.
Wat is onze visie?
Steden met een sterke creatieve sector hebben de toekomst. DOCKS versterkt deze sector.
In de toekomst zal Nederland de verstedelijking dusdanig voortzetten dat het merendeel van de mensen in steden zal wonen. In de praktijk blijkt al jaren dat vooral steden die een sterke, omvangrijke creatieve sector in zich herbergen aantrekkelijk zijn om te gaan studeren, werken en wonen.
Arnhem profileert zich als stad voor creatieve ondernemers en schept hiervoor een gunstig klimaat door te investeren in opleidingen, instellingen, evenementen en degelijke. Mode en design zijn daarbij belangrijke en meest onderscheidende speerpunten.
Het is niet afdoende van bovenaf zaken te creëren. Ook aan de basis, vanuit de ontwerpers, de mode- en andere ondernemers zelf, moeten zaken georganiseerd worden en gewerkt aan een stevige economische basis. Een sterke ondernemersvereniging kan hier zeker toe bijdragen.
En dàt is waar wij voor staan.
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar bestuur@docksarnhem.nl
Aanmelden DOCKS
Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor DOCKS.

Velden met een * zijn verplicht.

De machtiging kan worden ingetrokken tot 30 dagen na dagtekening, schriftelijk afmelden kan op postadres, Fanny Blankers-Koenstraat 89, 6833 LB, Arnhem t.n.v. secretariaat DOCKS.

Voor deelname aan de Nacht van de Mode vragen we een extra bijdrage. Omdat we nog volop in overleg zitten over de invulling hiervan, is de contributie momenteel exclusief deelname aan Nacht van de Mode. Meer informatie over de bijdrage voor dit evenement maken we uiteraard tijdig bekend!
YYYY-MM-DD