Laat je rondleiden en maak kennis met het Modekwartier en Klarendal

Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het gebied omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers met mode en design. Winkels worden er afgewisseld met gewone woonhuizen. Klarendal is de Jordaan van het oosten: een authentieke volkswijk.

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze Vogelaarwijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open.

Inmiddels bestaat het Modekwartier dus al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Er huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal éénpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Het Modekwartier is een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten, gezellig iets te drinken of te logeren in het modehotel.

Rondleiding boeken

Wil je kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier?

Het minimum aantal deelnemers per rondleiding is zes. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en kost € 20,00 per persoon.
Start van de rondleiding is om 11.00 uur op de hoek bij Goed Proeven, Klarendalseweg 536.  De data van de rondleidingen zijn:

4 mei (meivakantie)

11 mei (Moederdag weekend)

1 juni (1 week voor Nacht van de Mode)

22 juni 

29 juni

13 juli

BOEK DE RONDLEIDINGEN HIER

 

Je wordt rondgeleid door één van onze officiële Modekwartier gidsen: Zefanja Hoogers, Odette Jansen, Elise Groeneveld, Willemien Demmers of René Oudenhoven.

Boek een rondleiding op: www.arnhemlife.nl

We organiseren op verzoek ook groepsrondleidingen voor maximaal 12 personen per groep. Voor particulieren en culturele instellingen is de prijs € 175, voor zakelijke groepen worden rondleidingen georganiseerd vanaf € 225.
We kunnen ook een programma samenstellen van workshops in combinatie met rondleidingen.
Interesse of vragen? Mail dan met bestuur@docksarnhem.nl

Foto’s straatbeeld © David Jagersma
Foto model © Ivo de Kok

MAAK KENNIS MET DE GIDSEN

Zefanja Hoogers

Zefanja Hoogers

Maak kennis met Zefanja, iemand die haar hart aan Klarendal heeft verloren en de oermoeder is van de wandelingen in het modekwartier. Als fotograaf van huis uit en medewerker bij de wijkkrant, brengt ze met haar passie voor de wijk de verhalen van Klarendal tot leven.

Elise-Groeneveld

Elise Groeneveld

Ontmoet Elise, een betrokken wijkbewoner, is als een levend stukje geschiedenis in Klarendal. Tijdens een van de roerigste periodes van de wijk, runde ze met vastberadenheid een retro winkel. Vele kennen haar als barvrouw van één van de buurtcafés. Haar passie voor het verleden en haar onwrikbare toewijding aan de buurt maken haar een onmisbare kracht.

Willemien-Demmers

Willemien Demmers

Maak kennis met buurtbewoner Willemien, een ware creatieve duizendpoot! Ze schittert in krijtbordtekeningen, excelleert als culinair stylist en heeft een scherp oog voor mode en interieurdesign. Willemien brengt haar veelzijdige talenten tot leven in elke creatieve uiting.

René Oudenhoven

René Oudenhoven

Ontmoet René Oudenhoven, onze kunstenaar én bewoner van Klarendal. Met zijn kunstzin, humor en creatieve geest geeft hij een inspirerende kijk op de wereld. De wereld van het modekwartier.

odette jansen

Odette Jansen

Odette is een echte regeltante en met bijna 30 jaar woonervaring in Klarendal wil ze graag haar organisatietalent inzetten voor het Modekwartier. Zij is de drijvende kracht achter de buurtwandelingen. Met oog voor veranderingen in de buurt, is ze vastbesloten om het Modekwartier, als sieraard van Arnhem te laten schitteren. 

Schermafbeelding 2023-09-12 om 17.25.33

Petra Dielman

Maak kennis met Petra, de oprichter en het gezicht van ArnhemLife, een boekingsbureau dat Arnhem in al zijn pracht en praal laat zien. Petra is een enthousiaste ambassadeur van de stad en streeft altijd naar uitmuntende klanttevredenheid. Ontdek met ArnhemLife de hoogtepunten van de stad, met uiteraard het Modekwartier, als een must-see bezienswaardigheid.

ArnhemLife tours:
www.arnhemlife.nl