Colorful Friday

Geen Black Friday! Wel kleur en kwaliteit!

Hoe wordt iets nou gemaakt? En waarom kost dit wat meer?

Op vrijdag 25 november informeren de ontwerpers en makers in het Modekwartier je tijdens Colorful Friday graag over de duurzame en kleurrijke wereld achter hun producten. Laat je informeren over de mogelijkheden hoe je jouw steentje bij kunt dragen aan de wereld. Juist in de mode (na olie de meest vervuilende industrie ter wereld), is het belangrijk na te denken over wat je draagt. Goedkoper, sneller, meer… Nee! Ga voor kleur, kwaliteit en diversiteit.

Het Modekwartier staat voor ambacht en kwaliteit. Voor duurzaamheid en verbindingen.

Tijdens dit event zijn ook de kleurrijke vlaggen van ‘Altered Breath’ te bewonderen.
‘Altered Breath’ is een artistiek programma dat plaatsvindt bij productiehuis Plaatsmaken in het Modekwartier. Kunstenaars Krista Burger en Mirka Farabegoli ontwikkelden een educatief project waarbij kinderen van de Ibn I-Sina school grote kioskvlaggen ontworpen hebben. De kernwoorden van dit project, ‘samenwerken en uitwisseling’, sluiten mooi aan bij de filosofie van het Modekwartier. Deze vlaggen zullen van 24 tot en met 27 november de winkelgevels van de Klarendalseweg en
Sonsbeeksingel kleuren.

De ateliers en winkels in het Modekwartier zijn op vrijdag 25 november geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Uiteraard zijn de meesten dat weekend ook op donderdag en zaterdag geopend en de vlaggen zijn alle dagen te bewonderen.

Vintage markt – Wintereditie
Zaterdag 26 november vind je op de gezellige Vintagemarkt bij het Arnhems Boeken Café Libertas in het Modekwartier de leukste vintage kleding, tweedehands design, sieraden en unieke accessoires.

De Vintagemarkt is sfeervol en gemoedelijk. Deze wintereditie houden we warm met een lekker vuurtje, hete chocolademelk, koffie en natuurlijk mooie vintage truien, jassen, sjaals en speciale spulletjes! De stadstuin staat vol met kramen, en natuurlijk is er binnen (voor de liefhebbers) de grote collectie tweedehands boeken.
De Vintage markt is open van 10.00 tot 16.00 uur in de tuin van ABC Libertas.

Colorful Friday Modekwartier 2022
Vintage markt Colorful Friday Modekwartier Arnhem ABC Libertas