Foto’s 1 & 9 © David Jagersma

WORKSHOPS

In het Modekwartier zijn het niet alleen de ontwerpers die mooie dingen maken! Bij heel veel ondernemers kun je terecht voor bijzondere workshops voor kleine en grotere groepen. Maak je eigen leren tas, ontdek de mogelijkheden van papierpulp of keramiek, of volg een bakworkshop! En dat zijn nog maar een paar van de vele mogelijkheden.

Tijdens Juni Mode Maand is er een apart workshop programma, kijk voor info en boekingen op de website van FDFA: https://fdfarnhem.nl

Hieronder tref je de actuele workshops aan met een korte beschrijving en een link naar de website van de betreffende ondernemer. Daar kun je meer informatie vinden en je inschrijven.


ABC Libertas & De Begane Grond, Klarendalseweg 477-1

Uitvinders vs. kunstenaars: creativiteit in de mens en de geschiedenis

Uitvinders en kunstenaars, ze vullen elkaar aan. Uitvindingen brengen kunst verder: van de verftube, via de fotografie tot Artificial Intelligence. Maar is een uitvinder niet gewoon een kunstenaar? En is een kunstenaar eigenlijk geen uitvinder? Kom naar een inspirerende middag in het Arnhems Boeken Café Libertas over (de geschiedenis van) de creativiteit in de mens.

Kom luisteren naar de lezing “Uitvinders vs. kunstenaars: creativiteit in de mens en de geschiedenis” van Rudie van den Heuvel MSc. EngD., hoofddocent Industrieel Product Ontwerp en Health Concept Lab.

+ Workshop
Deelname aan de tekenworkshop van kunstenares Petra van Lunenburg.
In de workshop worden de deelnemers uitgenodigd een serie poses te tekenen aan de hand van een naaktmodel. Het tekenen zal, naarmate de tijd verstrijkt, steeds meer vanuit ‘gevoel’ en ‘kijken in het nu’ en minder vanuit de ratio ontstaan. Dit is een van de manieren om dichterbij ieders creatieve vermogen te komen. Waarom dit iets anders is dan willekeurige lijnen trekken, wordt tijdens de workshop vanzelf zichtbaar.

Praktische informatie
Wat: Lezing 45 min – Pauze – Workshop 45 min – Nagesprek
Datum: 29 okt 2023
Tijdstip: 15:00 — 17:30
Kosten: € 15

Vooraf aanmelden is verplicht. Dit doe je door een mail te sturen aan info@abc-libertas.nl

Hier vind je meer informatie over de invulling van deze middag


Van Mij, Klarendalseweg 393

Haar liefde voor lapjes, wol, katoen en voor het ontrafelen van haakpatronen deelt Mariëlle door middel van het geven van (op maat gemaakte) workshops en het verkopen van haar zelf gehaakte doekjes en slingers.

Heb jij zin om zelf met je handen aan de slag te gaan en even uit je hoofd te zijn, meld je dan aan voor de workshop om te ontdekken wat haken voor jou kan betekenen.

Of je nu voor het eerst of al zeer regelmatig een haaknaald in je handen hebt, door Mariëlle haar persoonlijke benadering is er voor iedereen wat te leren. Tijdens de workshop ga je direct zelf aan de slag met het haken van een keukendoekje of slinger. Of misschien vind je het gewoon fijn om even uit de drukte van de dag te ontsnappen en met je handen bezig te zijn. Je bent welkom!

Wat krijg je:
– drie lessen van twee uur
– haaknaald, materiaal, koffie, thee en koekjes
– kosten €120,-

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur (max. 5 personen per workshop / start in overleg)

Adres: Van Mij, Klarendalseweg 393, Arnhem
Aanmelden: marielle@van-mij.nl


Debbie Wijskamp, Klarendalseweg 32

Objecten customizen met papierpulp
Ontdek de schoonheid en de mogelijkheden van hergebruik van papier. Leer technieken voor het bewerken van bestaande voorwerpen met papierpulp. Geef alledaagse voorwerpen zoals een vaas, lamp, wandplank of krukje een eigenzinnige en persoonlijke uitstraling.

Meer informatie over deze workshop en andere cursussen:
www.debbiewijskamp.com en instagram @debbie.wijskamp


Botma & van Bennekom, Sonsbeeksingel 96

Workshop zeep maken
Tijdens onze workshop leer je over het ambacht van zeep maken. We vertellen je over verschillende ingrediënten en hun werking. Je stelt je eigen geurcompositie samen en kiest met welke kleuren en patronen je wilt werken om van jouw zeep een prachtig en persoonlijk kunstwerkje te maken!

https://botmaenvanbennekom.nl/workshops/


Marlies Dinnissen, Klarendalseweg 394

Workshop edelsmeden
Heb je al een tijdje een wens voor een bepaald sieraad maar kom je ‘m nergens tegen? Of werk je graag met je handen en wil je iets nieuws leren? Kom je eigen sieraad maken in een ochtend of middag zilversmeden! Geen one size fits all technieken, in deze workshop mag je maken wat jij mooi vindt.

Duur: 3 uur / €65 pp / Inclusief 5 gram zilver, koffie, thee en lekkers /Privé workshops zijn ook mogelijk (bijv om je eigen trouwringen te maken of alleen met je eigen gezelschap te zijn).

marliesdinnissen.nl


Het Naaicafé, Rosendaalsestraat 153

Workshop Quilten
Tijdens de Quiltworkshop leer je twee of meer van de vier machinale quilttechnieken uit het werkboek. Leuk voor Home Deco zoals kussens of een tas, of een babydeken. Heb jij ook alle babykleertjes nog? Of kleding van een dierbare? Wat een mooi idee om er  dan er een deken van te maken. Leer de basistechnieken van het quilten en maak een begin met bijvoorbeeld een deken. Leuk met een groepje maar ook individueel in te plannen!

12 mei 9 tot 15u / € 89,-  pp incl. werkboek met 4 quilttechnieken, gebruik van naaimachine, naaibox, basismaterialen, snijmat, rolmes, lineaal, lapjes en garen. Koffie, thee en wat lekkers. Je mag zelf restlapjes meenemen van katoen, Minimaal 25×25 cm liefst groter. Het is mogelijk om in de les extra materiaal aan te schaffen.

https://hetnaaicafe.myonline.store/a-27034839/workshops/quilt-je-wild-vrijdag-12-mei-9u/#description 


Atelier Rosanne Bergsma, Klarendalseweg 397

Cursus schoenmaken
Deze cursus is een kennismaking met het ambacht schoenmaken en geschikt voor iedereen die meer wil weten over het vak. In zes dagen doorloop je het hele proces, van het bedenken van het ontwerp tot aan het in elkaar zetten van de schoenen die je altijd al had willen hebben! Ervaring is niet nodig.

Zaterdagen van 10u – 17u. In overleg zijn andere dagen ook mogelijk. / € 950,- (incl. lunch/goede koffie/thee, leesten en exclusief leer), max. twee deelnemers

Workshop accessoires
Maak in een kleine groep je eigen accessoire. We begeleiden je bij het maken van een persoonlijk telefoontasje of een brillenhoes. Je leert over de basistechnieken om leer te bewerken en hoe je een eenvoudig en functioneel product maakt. Voor jezelf of iemand die je lief hebt. Ervaring is niet nodig.

€ 75,- (incl. snacks/goede koffie/thee), max. zes deelnemers

Workshop sloffen vilten
Leer met klassieke natvilttechnieken je eigen paar wollen sloffen maken. Je kunt kiezen uit verschillende wolkleuren om je pantoffels uniek te maken.

Workshop kindersloffen vilten /Duur vier uur, € 75,-
Workshop volwassen sloffen vilten / Duur 6 uur, kosten € 150,- (incl. lunch/goede koffie/thee)

www.rosannebergsma.nl