Foto’s 1 & 9 © David Jagersma

Atelier Rosanne Bergsma, Klarendalseweg 397

Cursus schoenmaken
Deze cursus is een kennismaking met het ambacht schoenmaken en geschikt voor iedereen die meer wil weten over het vak. In zes dagen doorloop je het hele proces, van het bedenken van het ontwerp tot aan het in elkaar zetten van de schoenen die je altijd al had willen hebben! Ervaring is niet nodig.

Zaterdagen van 10u – 17u. In overleg zijn andere dagen ook mogelijk. / € 950,- (incl. lunch/goede koffie/thee, leesten en exclusief leer), max. twee deelnemers

Workshop accessoires
Maak in een kleine groep je eigen accessoire. We begeleiden je bij het maken van een persoonlijk telefoontasje of een brillenhoes. Je leert over de basistechnieken om leer te bewerken en hoe je een eenvoudig en functioneel product maakt. Voor jezelf of iemand die je lief hebt. Ervaring is niet nodig.

€ 75,- (incl. snacks/goede koffie/thee), max. zes deelnemers

Workshop sloffen vilten
Leer met klassieke natvilttechnieken je eigen paar wollen sloffen maken. Je kunt kiezen uit verschillende wolkleuren om je pantoffels uniek te maken.

Workshop kindersloffen vilten /Duur vier uur, € 75,-
Workshop volwassen sloffen vilten / Duur 6 uur, kosten € 150,- (incl. lunch/goede koffie/thee)

www.rosannebergsma.nl


Workshop Salsa door Yasalsa, Kazerneplein 10-1

Lekker opwarmen voordat je aan een bezoek aan het Modekwartier begint of juist als afsluiter, is het leuk om een workshop Salsa te boeken. Leer leuke Salsamoves en geniet van de tropische muziek op onze vrolijke locatie gevestigd aan het einde van het modekwartier
Kosten: De prijs voor 1 workshop is 125 euro bij 6 deelnemers.
Voor elke deelnemer extra komt er 12,50 pp bij
De prijs is inclusief 10% boekingskosten
Aanmelden via: www.yasalsa.nl/workshop


Begane Grond, Klarendalseweg 397

Actuele workshops worden binnenkort aangevuld.

WORKSHOPS

In het Modekwartier zijn het niet alleen de ontwerpers die mooie dingen maken! Bij heel veel ondernemers kun je terecht voor bijzondere workshops voor kleine en grotere groepen. Maak je eigen leren tas, ontdek de mogelijkheden van papierpulp of keramiek, of volg een bakworkshop! En dat zijn nog maar een paar van de vele mogelijkheden.

Hieronder tref je de actuele workshops aan met een korte beschrijving en een link naar de website van de betreffende ondernemer. Daar kun je meer informatie vinden en je inschrijven.

Bekijk hier ook het aanbod aan workshops speciaal voor JUNI MODE MAAND.


Van Mij, Klarendalseweg 393

Haar liefde voor lapjes, wol, katoen en voor het ontrafelen van haakpatronen deelt Mariëlle door middel van het geven van (op maat gemaakte) workshops en het verkopen van haar zelf gehaakte doekjes en slingers.

Heb jij zin om zelf met je handen aan de slag te gaan en even uit je hoofd te zijn, meld je dan aan voor de workshop om te ontdekken wat haken voor jou kan betekenen.

Of je nu voor het eerst of al zeer regelmatig een haaknaald in je handen hebt, door Mariëlle haar persoonlijke benadering is er voor iedereen wat te leren. Tijdens de workshop ga je direct zelf aan de slag met het haken van een keukendoekje of slinger. Of misschien vind je het gewoon fijn om even uit de drukte van de dag te ontsnappen en met je handen bezig te zijn. Je bent welkom!

Wat krijg je:
– drie lessen van twee uur
– haaknaald, materiaal, koffie, thee en koekjes
– kosten €120,-

De cursus wordt gegeven op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur of zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur (max. 5 personen per workshop / start in overleg)

Adres: Van Mij, Klarendalseweg 393, Arnhem
Aanmelden: marielle@van-mij.nl


Debbie Wijskamp, Klarendalseweg 32

Objecten customizen met papierpulp

Ontdek de schoonheid en de mogelijkheden van hergebruik van papier.
Leer technieken voor het bewerken van bestaande voorwerpen met papierpulp.
Geef alledaagse voorwerpen zoals vazen, schalen, krukjes en lampen een eigenzinnige en persoonlijke uitstraling.

De workshop begint met een korte inleiding over papierpulp, waarna de deelnemers snel van start zullen gaan met het praktische deel van de workshop: Het klaarmaken van de papierpulp, het bewerken van de meegebrachte voorwerpen met papierpulp, en de afwerking hiervan.

De volgende materialen zijn inbegrepen*: kant en klare pulp, bindmiddel, verf. Deelnemers wordt gevraagd eigen object(en) mee te nemen om te bewerken.

Duur: 3 uur
Kosten: € 65,-(inclusief koffie/thee en iets lekkers)*
Deelnemers: minimaal 4 tot maximaal 6
Aanmelden en meer informatie: www.debbiewijskamp.com


Botma & van Bennekom, Sonsbeeksingel 96

Workshop zeep maken
Tijdens onze workshop leer je over het ambacht van zeep maken. We vertellen je over verschillende ingrediënten en hun werking. Je stelt je eigen geurcompositie samen en kiest met welke kleuren en patronen je wilt werken om van jouw zeep een prachtig en persoonlijk kunstwerkje te maken!

https://botmaenvanbennekom.nl/workshops/


Marlies Dinnissen, Klarendalseweg 394

Workshop edelsmeden
Heb je al een tijdje een wens voor een bepaald sieraad maar kom je ‘m nergens tegen? Of werk je graag met je handen en wil je iets nieuws leren? Kom je eigen sieraad maken in een ochtend of middag zilversmeden! Geen one size fits all technieken, in deze workshop mag je maken wat jij mooi vindt.

Duur: 3 uur / €75 pp / Inclusief 5 gram zilver, koffie, thee en lekkers /Privé workshops zijn ook mogelijk (bijv om je eigen trouwringen te maken of alleen met je eigen gezelschap te zijn).

marliesdinnissen.nl


Het Naaicafé, Rosendaalsestraat 153

NAAI JE UIT DE NAAD
Naai je graag en zou je willen dat je de hele dag ongestoord kan doorwerken ? Nu kan het!!!
Het begint om 9:00 tot 12:00 uur, daarna een heerlijke gezamenlijke lunch, met mooi weer lekker buiten. En dan lekker doornaaien van 13 tot 16 uur.
Als je alle projecten thuis voorbereid; patronen overgenomen en geknipt, en eventueel gespeld en geregen, dan kun je echt de hele dag achter de naai- en lockmachine! Deze XXL naailes is voor diegene die al naaiervaring hebben of een beginnerscursus hebben gevolgd bij Het Naaicafe.

Datum: 25 mei 2024 (andere data zijn ook beschikbaar)
8 plaatsen beschikbaar, kosten €69, – pp incl. lunch, koffie thee fris & lekkers en naaibenodigdheden.
Meld je aan via info@hetnaaicafe.nl of via 0614675573 Manuelle Evers
Kun je niet? Kijk op de site voor de volgende data!
https://hetnaaicafe.setmore.com  

QUILT JE WILD
Op deze dag leer je 2 of meer van de vier machinale quilttechnieken uit het werkboek.
Deze gemakkelijke quilt technieken zijn superleuk voor originele kleding, en werkt verslavend! Leuk voor Home Deco zoals kussens of een tas, of een babydeken en overal op toe te passen. Heb jij ook alle babykleertjes nog? Of kleding van een dierbare? Wat een mooi idee om er  dan er een deken van te maken, in plaats van in een doos op te bergen?

Schrijf je in voor de Quiltworkshop en leer de basis technieken van het quilten en maak een begin met bijvoorbeeld een deken! Ook is deze techniek een goede restverwerker van mooie kleine lapjes. Je mag zelf restlapjes meenemen van katoen, Minimaal 25×25 cm liefst groter
Kijk voor meer inspiratie op insta of facebook!

Datum: 12 april 2024 van 9.00 tot 14.00 uur (andere data zijn ook beschikbaar)
Kosten: € 89,- pp inclusief werkboek met 4 quilttechnieken, gebruik van naaimachine, naaibox, basismaterialen, snijmat, rolmes, lineaal, lapjes en garen. Koffie, thee en wat lekkers.
Leuk met een groepje maar ook individueel in te plannen!
Meld je aan via info@hetnaaicafe.nl of via 0614675573 Manuelle Evers
Kun je niet? Kijk op de site voor de volgende data!
https://hetnaaicafe.setmore.com  

 

Bekijk hier ook het aanbod aan workshops speciaal voor JUNI MODE MAAND.