NACHT VAN DE MODE 11.06.2022

De Nacht van de Mode is een jaarlijks terugkerend, veelzijdig en bruisend mode-evenement van het Modekwartier in de wijk Klarendal. Na twee jaar afwezigheid door corona komt dit mode event in haar volle glorie terug op zaterdag 11 juni.

In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt in de straten van Klarendal. Kom kennismaken met de enorme veelheid aan unieke en ambachtelijk gemaakte producten van de ontwerpers en ga in gesprek met hen over hun ambacht en passie. Zowel in de winkels als op straat valt er veel te ontdekken.

Ook de horeca in Klarendal doet uitbundig mee aan dit event en bij diverse terrassen vind je live muziek tijdens de Nacht van de Mode. In samenwerking met de buurtbewoners, de ondernemers en de horeca, gaan we er weer een spannende en verrassende editie van maken.

We starten om 18.00 uur en om 19.00 uur wordt Nacht van de Mode officieel geopend door Burgemeester Ahmed Marcouch. Deze opening vindt plaats op het kruispunt Klarendalseweg en de Akkerstraat.

Het thema voor Nacht van de Mode 2022 is “Ik maak wij”; meer dan ooit leeft iedereen in zijn eigen bubbel. Tegelijkertijd wordt meer en meer duidelijk dat we elkaar allemaal nodig hebben. De samenleving dat ben jij, dat zijn wij. Breek uit je bubbel, heb aandacht voor elkaar en connect.

Tijdens deze editie is er ook ruimte en aandacht voor studenten van ArtEZ, zij presenteren de film van Collectie Arnhem 2022. Dit is wat de studenten er zelf over zeggen: “De rode draad in onze collectie is het spanningsveld tussen verboden verlangens en het moeten conformeren aan regels. Vooral winkeldiefstal is een terugkerend thema dat dit concept symboliseert. Het schaakspel tussen seksualiteit, escapisme en maatschappelijke druk vormt de basis voor een collectie met een levendig en contrasterend beeld – volledig uitgewerkt in zwart-wit!”.

Nacht van de Mode is onderdeel van Arnhem Mode Maand, net als State of Fashion en vindt plaats op 11 juni 2022 in het Modekwartier in de wijk Klarendal van Arnhem. Je komt het Modekwartier binnen op de hoek van de Hommelseweg en de Sonsbeeksingel en loopt vervolgens omhoog de Klarendalseweg op tot aan het Kazerneplein bovenaan.

Nacht van de Mode 2022
11 JUNI
18.00u tot 00.00u

Credits:
Poster ontwerp: Dana Dijkgraaf
Foto fotograaf: Eva Broekema

Modekwartier Arnhem Nacht van de Mode - foto Eva Broekema
Nacht van de Mode poster 2022
Nacht van de Mode 2022 wordt mogelijk gemaakt door:

 

|   GEMEENTE ARNHEM  
|   ONDERNEMERSFONDS ARNHEM

 

Mede in samenwerking met:
ArtEZ, Musis & Stadstheater Arnhem en Soulcypher

Met dank aan:
Smurfit Kappa, 2Switch, GLD Print & Media en Mimi Studio’s

Nacht van de Mode friends:
Wassalon Vébé van Steijn Laundry, Het Binnenwerk, Mary van der Plas, Karel Lassche B.V.c

 

BEKIJK ALLE FOTO’S VAN NACHT VAN DE MODE 2023 HIER