NACHT VAN DE MODE 10.06.2023

BEKIJK RECHTS HET FOTOVERSLAG VAN DE NACHT VAN DE MODE 2023 (Foto’s door David Jagersma). ONDERAAN DE PAGINA STAAN OOK NOG FOTO’S VAN DE BRUILOFT (Foto’s door Anwy Howarth)

Op zaterdag 10 juni 2023 vindt in het Modekwartier de Nacht van de Mode plaats. In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren in de straten van Klarendal een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt.

Voor 2023 is het thema ‘Kleur-rijk’ gekozen. Kleurrijk betekent voor de creatieve ondernemers: diversiteit, inclusie, participatie, samen kleur geven aan de wijk en de samenleving. We maken hiermee graag de verbinding in de wijk en de verbinding met de bewoners van Klarendal.
Om dit te vieren is er tijdens Nacht van de Mode een echte verbintenis: de bruiloft van Kayleigh en Tim. Alle ondernemers maken er voor het bruidspaar een kleurrijke avond van!

Nacht van de Mode start met een Feestelijke opening: de kleurrijke bruiloft van Kayleigh en Tim op het podium bij de rotonde Klarendalseweg/Koolstraat/Akkerstraat om 19.00 uur. Het kleurrijke paar wordt in de echt verbonden door voormalig wethouder Ine van Burgsteden.

De verschillende onderdelen van de bruiloft vind je op bijgaande plattegrond.


Activiteiten NVDM’23

Tijdens Nacht van de Mode ligt in de vooravond de nadruk op mode en de creatieve ondernemers. Loop door de straten en laat je verrassen, zowel in de winkels als op de stoep. Later die avond wordt dit aangevuld met (live) muziek bij de horeca.

Een greep uit verdere activiteiten in de wijk zijn:

Kunst en mode exposities/presentaties

Hannah Foodbar X Lost in Wanderland X Frangipani

Dit jaar tijdens de Nacht van de Mode…Fashionshow!!! Onder het genot van een hapje & drankje kun je genieten van de mooiste outfits van Lost in Wanderland en fantastische tassen van Frangipani. De modellen showen om 19.00 en om 20.15 in Hannah Foodbar.

Reserveren via 06 2121450, via Instagram of loop gezellig binnen.


Galerie-gang X neighbourhood toont de kunst van kwaliteit

Tijdens NVDM is neighbourhoud te gast in het Modekwartier en presenteert er een unieke selectie herenmode. De collectie is met toewijding samengesteld en toont bijzondere nuances. Dit in combinatie met kunst van galerie-gang: een serie portretten die John Ebben speciaal voor Nacht van de Mode maakte van tien ondernemers in het Modekwartier. Bekijk deze in galerie-gang en ga op zoek naar hun namen; je maakt kans op een portret van jezelf.

Adres: Klarendalseweg 526, Open 18.00 – 00.00 uur, www.galerie-gang.nl


Bij Plaatsmaken is er een opening van een tentoonstelling, zijn er poëzievoordrachten en kan je meedoen aan het project Tent vol Gedachten.

20.00 – 23.00 tentoonstelling Altered Breath met werk van Marijn van Kreij, Astrid Nobel, Bernice Nauta en Muge Yilmaz.

20.00 – 21.00 uur dichters Ananda Serné, Dorien de Wit, Hannah van Binsbergen en Vicky Francken dragen voor uit Zevenblad#4.

19.00 – 21.00 uur Tent vol Gedachten.

Adres: Klarendalseweg 82 A, Open 19.00 – 23.00 uur, www.plaatsmaken.nl


Servitex: Buiten de Lijn tekeningen

Wat gebeurt er als we onze creativiteit buiten de lijnen laten lopen en ons laten inspireren door de vormen en kleuren in het leven om ons heen? Met haar geprinte posters en originele kunstwerken vangt Eline speciale herinneringen in persoonlijke lijntekeningen. Ontdek vanaf 20:00 uur de collectie kleurrijke en minimalistische tekeningen in het pand van Servitex.

Adres: Klarendalseweg 400.


Photo Booth 
Heb jij altijd al eens op de cover van een magazine willen staan?
Grijp dan nu je kans in de Photo Booth ter hoogte van Klarendalseweg nr 180.


Demonstraties, Workshops en zelf doen en kopen

De kunst van het mouleren: Op diverse podia langs de Sonsbeeksingel en het eerste deel van de Klarendalseweg kun je kennismaken met de kunst van het mouleren. Diverse ondernemers en disciplines gaan aan de slag met de techniek “moulage”. Op etalagepoppen is een fashion design gemaakt. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van (rest-)stoffen, circulaire mode en zelfs van papierpulp. De designers leven zich uit met de verschillende materialen en laten verrassende beelden zien.


Begane Grond: Onder de bezielende leiding van Mirte Engelhard en Annet Veerbeek is Begane Grond het modewarenhuis van Klarendal. Je vindt er kleding en accessoires van diverse ontwerpers. Patrick Hiemstra werkt onder Studio HIEM als ontwerper, stylist en illustrator En dit laatste zal hij tijdens de Nacht van de Mode voor jullie doen. Hij maakt live illustraties van jou en je outfit in zijn herkenbare modische, karikaturistische stijl!

Je vindt Patrick voor de winkel van Begane Grond van 19.00-22.00 uur.
Adres: Klarendalseweg 476


Workshop upgrade je T-shirt Bolder&Wolf

Tijdens deze workshop helpt Bolder je met het ontwerp en maakt Wolf er samen met jou je unieke coole print op. Neem je eigen T-shirt (gewassen dus niet nieuw) mee, dan kost de workshop € 35, als je bij Bolder&Wolf een T-shirt uitkiest, betaal je voor de workshop € 45. Meld je voor de workshop aan bij Wolf via 06-54331186.

Adres: Klarendalsweg 137, tijd: 19.00 tot eind, opgeven workshop bij Wolf 0654331186.


Edelsmid Victor Tijssen; de deuren zijn geopend om vrijblijvend te brainstormen met de goudsmid voor een uniek sieraad. Maar ook een reparatie aan een geliefd sieraad of het vermaken of omsmelten naar iets nieuws is mogelijk. Uit de sieraden van afgelopen twee jaar is een selectie gemaakt van drie stukken en deze zijn geïllustreerd door tattoo artiest Andy Drissen alias Zert-one. Dit drieluik is eenmalig hoogwaardig gedrukt op T-shirts. De oplage is slecht 50 stuks. Het monogram logo van de zaak is op de voorzijde geborduurd met het drieluik op de rug.

Adres: Klarendalseweg 527A.


Arnhemse klei & glazuurwinkel, doorlopend demonstratie pottenbakken door docenten van het Arnhems keramiek atelier. En doorlopend: schoteltje decoreren met glazuur, plm. 1 uur, € 19,95 inclusief verzending achteraf. Kom even relaxed, creatief bezig zijn en decoreer een schoteltje/tea tip in je eigen stijl. Diverse kleuren glazuur, penselen en een enthousiaste docente staan voor je klaar!

Adres: Hoek Sonsbeeksingel-Hommelseweg.


Bij de Mode Incubator zit een bont en bijzonder “gezelschap” aan een lange mooi gedekte tafel. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en selfies maken met de bijzondere “gasten” die hier zijn, allemaal uiteraard in het thema van de kleurrijke bruiloft…….laat je verrassen.

Adres: aan de Sonsbeeksingel 147.


Studio Lolang: Bij kapperszaak STUDIO-LOLANG is een kleine vintage/2e hands kledingmarkt van 19.00 tot 00.00 uur.

Adres: Klarendalseweg 456.


Wat is jouw probleem?! Bingo, gehost door queercollective. 

Bingo was nog nooit zo leuk want we spelen met jouw problemen. Je kunt ze tot vrijdag 00:00 nog bij ons inleveren; DM ons op insta: studiogeenprobleem. Uiteraard met heus problematisch prijzen pakken.

Maar ook Probleemtarot door GewoonSef, “Nooit meer alleen met je probleem” door Studio geen Probleem en Probleemballenmachine, Brain farts for sale door Ruben Heerings.

Klarendalseweg 134A
19:30-20:00 uur, 20:40-21:00 uur, 23:00-23:30 uur


Muzikaal intermezzo onderweg

Podium Nacht van de Mode op de rotonde  bij de Klarendalseweg/Akkerstraat.

19:00 Opening
19.45 Klaridub Soundsystem
21:00 Noah Jaora
22:45 Klaridub Soundsystem
23:00 Hardslag


Blockparty van Ilmatic op het Kazernerplein vanaf 19.00 uur met DJ’s, live acts en dance acts: DJ Ivo Quest, DJ Calderon, Ginovation, Tyr one, DJ Syte, DJ statinski


Groene Huiskamer (naast Zuijders)

19.30 Bingo
20.00 Live muziek & start zoete tafel
20.45 Bingo
21.00 Jade Doe
22.00 The Voncks
23.00 Finale bingo
23.15 Live muziek

Adres: ter hoogte van Klarendalseweg 123.


Muzikaal programma op het Hollandplein georganiseerd door Bouwspeelplaats de Leuke Linde en Jeugdcentrum Vogelwijk. Talentenshow voor kinderen vanaf 18.00 uur. Volwassen programma vanaf 20.30 uur.

Adres: ter hoogte van Klarendalseweg 155.


Podium programma bij de Groene Huiskamer ter hoogte van Zuijders en de Bakbar vanaf 20.00 uur.

Adres: ter hoogte van Klarendalseweg 123.


Okimono presenteert i.s.m. Spijkerrok en Luxor Live de 9-koppige Arnhemse ska-sensatie Ronny Skanks en illuster DJ-duo Clojo en Raynaey.

Adres: Sonsbeeksingel 117.


ALLÉE ON DANSE: Let’s dance bij ABC Libertas!
In de ALLÉE (steeg) naast ABC Libertas gaat de swing aan en de muziek luid!
Music van DJ’s Ivy Knock & Nat Moon van 20.00 – 00.00 uur.

Adres: Klarendalseweg 477-1.


Molen de Kroon, Klarendalse Molen: hier is live muziek, zijn er rondleidingen in de molen en is de molenwinkel geopend. Uiteraard is ook het terras open voor een hapje en drankje.

Adres: Klarendalseweg 82.


Nacht van de Mode 2023 is mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem en Ondernemersfonds Arnhem. Met dank aan: De Kempenaer Advocaten.

Mede in samenwerking met: Promosign reclame, Lampionwebshop en alle ondernemers van het Modekwartier.

Video door: Marijn van Belzen

Video door: Chris Diepenhorst