Nu een Nacht van de mode niet kan, maken we er gewoon een hele maand van!

Het jaarlijks terugkerende evenement in het Modekwartier kan dit jaar uiteraard niet plaatsvinden op de gebruikelijke manier. Maar, zoals het creatieve ondernemers betaamd, zijn er verschillende  alternatieven bedacht. De hele maand juni kunnen bezoekers in het Modekwartier terecht voor diverse activiteiten en inspiratie opdoen bij een bijzondere Moderoute.

Het thema dit jaar is ‘Na Jou’. Een thema met een stevige inhoud, maar ook een thema waaraan elke ondernemer zijn of haar eigen draai kan geven. ‘Na Jou’ draait om de vraag hoe we de wereld achterlaten voor de generaties na ons. Hierbij kan gedacht worden aan onderliggende thema’s als duurzaam ondernemen, hergebruik en zingeving. Thema’s die bij veel ondernemers in het Modekwartier centraal staan.

Nacht van de Moderoute de Verbeelding
Het thema wordt onder andere uitgelicht in de Nacht van de Moderoute ‘de Verbeelding’.  Zeven in het oog springende etalages in de wijk worden ingericht door Modestudenten van ArtEZ. Zij zetten hun creatieve geest in om de bezoekers te verrassen en te inspireren. De etalageroute start bij de Waalse Pijl op de hoek van Sonsbeeksingel en Hommelseweg en is de hele maand juni dag en nacht te bewonderen.

Ontmoet de ontwerper
De hele maand stellen de ontwerpers en makers uit het Modekwartier zich aan u voor. Elke dag verschijnen er korte filmpjes op de social mediakanalen van het Modekwartier. Zo krijgen de ondernemers achter de winkels en ateliers een gezicht en is het ook op afstand mogelijk om kennis te maken met de enorme diversiteit aan makers en ontwerpers in het Modekwartier. Dé plek voor ambachtelijk geproduceerde kleding, sieraden, schoenen en tassen en (vintage) design voor in huis. Met natuurlijk ook volop culinaire hotspots om heerlijk te eten en gezellig iets te drinken.

Door de activiteiten te spreiden over de hele maand juni, loopt de programmering van de alternatieve Nacht van de mode mee met die van het Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA). De start van FDFA vindt plaats op donderdag 3 juni. Op deze dag start de Shopping Driedaagse waar een groot aantal ondernemers uit het Modekwartier aan deelnemen, naast ondernemers uit de Binnenstad en het Spijkerkwartier. Donderdagavond 3 juni is er een gezellige koopavond in het Modekwartier, de bloemetjes worden buiten gezet en de klanten zijn welkom (uiteraard volgens de laatste coronarichtlijnen).


Praktische informatie

Locaties Nacht van de moderoute De Verbeelding