NACHT VAN DE MODE 11.06.2022

De Nacht van de Mode is een jaarlijks terugkerend, veelzijdig en bruisend mode-evenement van het Modekwartier in de wijk Klarendal. Na twee jaar afwezigheid door corona komt dit mode event in haar volle glorie terug op zaterdag 11 juni.

In aanloop naar de zomer pakken de ondernemers van het Modekwartier uit en organiseren een event waar alles op gebied van mode, design en kunst bij elkaar komt in de straten van Klarendal. Kom kennismaken met de enorme veelheid aan unieke en ambachtelijk gemaakte producten van de ontwerpers en ga in gesprek met hen over hun ambacht en passie. Zowel in de winkels als op straat valt er veel te ontdekken.

Ook de horeca in Klarendal doet uitbundig mee aan dit event en bij diverse terrassen vind je live muziek tijdens de Nacht van de Mode. In samenwerking met de buurtbewoners, de ondernemers en de horeca, gaan we er weer een spannende en verrassende editie van maken.

We starten om 18.00 uur en om 19.00 uur wordt Nacht van de Mode officieel geopend door Burgemeester Ahmed Marcouch. Deze opening vindt plaats op het kruispunt Klarendalseweg en de Akkerstraat.

Het thema voor Nacht van de Mode 2022 is “Ik maak wij”; meer dan ooit leeft iedereen in zijn eigen bubbel. Tegelijkertijd wordt meer en meer duidelijk dat we elkaar allemaal nodig hebben. De samenleving dat ben jij, dat zijn wij. Breek uit je bubbel, heb aandacht voor elkaar en connect.

Tijdens deze editie is er ook ruimte en aandacht voor studenten van ArtEZ, zij presenteren de film van Collectie Arnhem 2022. Dit is wat de studenten er zelf over zeggen: “De rode draad in onze collectie is het spanningsveld tussen verboden verlangens en het moeten conformeren aan regels. Vooral winkeldiefstal is een terugkerend thema dat dit concept symboliseert. Het schaakspel tussen seksualiteit, escapisme en maatschappelijke druk vormt de basis voor een collectie met een levendig en contrasterend beeld – volledig uitgewerkt in zwart-wit!”.

Nacht van de Mode is onderdeel van Arnhem Mode Maand, net als State of Fashion en vindt plaats op 11 juni 2022 in het Modekwartier in de wijk Klarendal van Arnhem. Je komt het Modekwartier binnen op de hoek van de Hommelseweg en de Sonsbeeksingel en loopt vervolgens omhoog de Klarendalseweg op tot aan het Kazerneplein bovenaan.

Nacht van de Mode 2022
11 JUNI
18.00u tot 00.00u

Credits:
Poster ontwerp: Dana Dijkgraaf
Foto fotograaf: Eva Broekema

Modekwartier Arnhem Nacht van de Mode - foto Eva Broekema
Nacht van de Mode poster 2022
Nacht van de Mode 2022 wordt mogelijk gemaakt door:

 

|   GEMEENTE ARNHEM  
|   ONDERNEMERSFONDS ARNHEM

 

Mede in samenwerking met:
ArtEZ, Musis & Stadstheater Arnhem en Soulcypher

Met dank aan:
Smurfit Kappa, 2Switch, GLD Print & Media en Mimi Studio’s

Nacht van de Mode friends:
Wassalon Vébé van Steijn Laundry, Het Binnenwerk, Mary van der Plas, Karel Lassche B.V.c

 

PROGRAMMA


Officiële opening Nacht van de Mode door Burgemeester Ahmed Marcouch. Deze opening vindt plaats om 19.00u op het kruispunt Klarendalseweg en de Akkerstraat.


Nacht van de Mode ‘Best Dressed Award’ + selfie spot.
Ga op de foto bij de selfiespot aan het begin van de Sonsbeeksingel (bij de kruising Hommelseweg) en maak kans op een mooie Modekwartier Goody bag!


Hommelseweg 45 | Hannah Foodbar + Eigen Stijl
Kom op zaterdag 11 juni genieten van het Nacht van de Mode diner van Hannah Foodbar! Tijdens dit diner krijg je maar liefst 3 modeshows met de mooiste kleding van Eigen Stijl, om 19, 20 en 21 uur. Zorg dat je erbij bent en reserveer direct je tafel via 06 21 21 40 50


Klarendalsweg 524 | Galerie-Gang | ‘Kunst & High Fashion’
Tijdens de Nacht van de Mode presenteert Galerie-Gang naast beeldende kunst ook high fashion. Voor de Nacht van de Mode werken ze samen met high fashion store labels: uit de collectie zijn stukken te zien die een exclusieve kijk geven op herenmode. Ook maakt Beeldend kunstenaar John Ebben voor Nacht van de Mode nieuw werk: de serie #CENTO OCCHI. Beeldende kunst en mode komen samen en bieden de bezoeker een unieke ervaring.


Klarendalseweg 477-1 | ALLÉE ON DANSE | 20.00-00.00h
Come and get some Disco Zero’s African Balkan i.e. Wildebees vibes! In het steegje bij ABC Libertas. Muziek: DJ’s Katni Walleyama & Nat Moon


Klarendalseweg 440 | Annet Veerbeek Styling & Shop
Patrick Hiemstra werkt onder Studio HIEM als ontwerper, stylist en illustrator. En dit laatste komt hij tijdens de Nacht van de Mode voor jullie doen. Hij zal live illustraties maken van jou en je outfit in zijn herkenbare, modische, karikaturistische stijl! Waar? Bij styliste Annet Veerbeek!


Blockparty op Kazerneplein met diverse dansvoorstellingen, DJ’s en workshops: Graffiti, DJ, basketbal. Programma start om 14.00 uur. DJ’s: Illmatic en Modum


‘Show us your talent’ voor kids op het Simmersplein van 18.30 tot 20.30 uur en avond programma voor volwassenen vanaf 18.30 uur.


Klarendalsweg 103 | ArtEZ, Collectie Arnhem 2022 film
Studenten van ArtEZ geven om 20.30 uur een korte uitleg van hun project.
“De rode draad in onze collectie is het spanningsveld tussen verboden verlangens en het moeten conformeren aan regels. Het schaakspel tussen seksualiteit, escapisme en maatschappelijke druk vormt de basis voor een collectie met een levendig en contrasterend beeld – volledig uitgewerkt in zwart-wit!”.

Disclaimer:
Tijdens Nacht van de Mode zullen er twee fotografen en een videograaf foto’s en video maken van het event. Deze beelden worden met zorg gemaakt en geselecteerd voor gebruik. Beelden zullen gebruikt worden ter promotie van Nacht van de Mode 2022 op social media en via diverse andere kanalen. Mocht u absoluut niet in beeld willen, spreek een fotograaf of videograaf dan gerust aan. De fotografen en videograaf zullen een grote M (Modekwartier) sticker dragen. Dank voor uw aandacht.