Weefatelier Sjofoel

WEEFATELIER SJOFOEL

Mijn weefatelier maakt deel uit van PLINT17. PLINT17 bestaat uit een 9-tal ateliers van creatieve ondernemers.
Weven is fascinerend. Ik blijf geboeid door hoe losse draden één samenhangend geheel kunnen worden.
In mijn atelier(tje) weef ik op een weefgetouw met 24 schachten. Thuis heb ik een breder getouw met 32 schachten. Afhankelijk van het te weven patroon werk ik ook op getouwen met 2; 4 of 8 schachten. Ik ontwerp mijn eigen patronen en kan zo van alles uitproberen met/op 1 schering. Zo wissel ik met kleuren (licht-donker); garens (dik-dun; glimmend-mat; effen-multicolor); bindingen of met weeftechnieken.
Op deze manier ontstaan verrassende (en eigenzinnige) weefsels. Deze weefsels “vragen” er bijna om om in eigenzinnige (en unieke) kledingstukken te worden omgezet. Ik laat vanuit de geweven lap de kleding “ontstaan” (moulage).
Naast kleding weef/maak ik onder andere sjaals, kussens, placemats, babydoeken en dergelijke. Sommige stukken vind ik de moeite waard om in te lijsten. Een bijzondere manier van textielkunst.
Mijn ateliertje is op afspraak open. Op mijn site kunt u lezen wanneer ik in ieder geval aanwezig ben. Buiten deze tijden ben ik vaker aanwezig en dan bent u van harte welkom. Het atelier heeft geen eigen voordeur maar bel gerust aan als de deur van PLINT17 op slot zit; ik laat u graag binnen.
Via info@sjofoel.nl kunt u contact met mij opnemen. Voor verzoeken of ideeën omtrent weefsels; lezingen; cursussen of workshops. In overleg is veel mogelijk 😉
www. SJOFOEL.NL