DOCKS

Over DOCKS
DOCKS staat voor Durven Ondernemen Centraal Klarendal & St.Marten. Onze leden zijn ondernemers die in deze wijken zijn gevestigd met een eigen bedrijf. Dit zijn voor een groot deel creatieve en ambachtelijke bedrijven die zelf hun eigen producten bedenken, ontwerpen en maken. Maar ook andere ondernemers zijn meer dan welkom! Samen versterken we de wijk en komen we op voor de belangen van de ondernemers.
Lid worden van DOCKS? Aanmelden kun je hier.

Wat wij belangrijk vinden:

• Versterking Ondernemerschap
Ondernemers op alle fronten helpen door hen met raad en daad bij te staan om te versterken als ondernemer.

• Marketing Modekwartier
Het Modekwartier is hèt gebied voor bijzondere mode- en designwinkels, ateliers, creatieve en ambachtelijke ondernemers.
Wij zien het als onze taak om dit naar buiten toe uit te dragen. Het Modekwartier op de kaart van Nederland te zetten en daarbuiten.

• Leefbaarheid
Een leefbare en veilige wijk draagt bij aan een goed ondernemersklimaat en omgekeerd. Daarom werken wij samen met bewonersorganisaties, teams leefomgeving en de gemeente Arnhem.

• Evenementen
Met enige regelmaat worden evenementen georganiseerd.
De Nacht van de Mode, jaarlijks op de tweede zaterdag in juni,  is uitgegroeid tot een omvangrijk evenement dat bezoekers van heinde en ver naar de wijk brengt.

Onze missie

DOCKS verbindt, versterkt en ondersteunt haar leden middels praktische dienstverlening, netwerkbijeenkomsten en evenementen.
DOCKS wil dat haar leden, de ondernemers in Klarendal/St.Marten, zich ontwikkelen in kwaliteit en economisch groeien.
DOCKS wil verbinding leggen tussen de diverse soorten ondernemingen en zo meerwaarde creëren voor allemaal.  DOCKS wil  een positieve bijdrage leveren aan de wijkeconomie maar ook aan de leefbaarheid van de wijk en de relatie met haar bewoners.

Onze visie

Steden met een sterke creatieve sector hebben de toekomst. DOCKS versterkt deze sector.
In de toekomst zal Nederland de verstedelijking dusdanig voorzetten dat het merendeel van de mensen in steden zal wonen. In de praktijk blijkt al jaren dat vooral steden die een sterke, omvangrijke creatieve sector in zich herbergen aantrekkelijk zijn om te gaan studeren, werken en wonen.
Arnhem profileert zich als stad voor creatieven en schept hiervoor een gunstig klimaat door te investeren in opleidingen, instellingen, evenementen en degelijke. Mode en design zijn daarbij belangrijke en meest onderscheidende speerpunten.
Het is niet afdoende van bovenaf zaken te creëeren. Ook aan de basis, vanuit de ontwerpers, de mode- en andere ondernemers zelf, moeten zaken georganiseerd worden en gewerkt aan een stevige economische basis. Een sterke ondernemersvereniging kan hier zeker toe bijdragen.
Dàt is waar wij voor staan.

 

Bestuur

Het bestuur van DOCKS is te bereiken via:
bestuur@docksarnhem.nl

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Chris Zeevenhooven – Voorzitter

Marlies Neutkens – Penningmeester (marlies@docksarnhem.nl)

Aranka Broekhuijsen – Secretaris

Mattijs Letteboer – Algemeen bestuurslid

Coen ten Hagen – Algemeen bestuurslid